Guld köpes

Guld köpes har det stått i skyltfönster i många 100 år. Nu går det dock enkelt att sälja guld via nätet och det är tryggt och riktigt enkelt – om du väljer rätt köpare!

Många säger guld köpes

Just nu skriver Guldhandlarna ”guld köpes” såväl på nätet som i skyltfönster! Det betyder att du som vill sälja guld har stora möjligheter att hitta en tjänst som passar just dig. Men med fler val för ögonen kan det också bli svårare att välja rätt. Utmaningen ligger förstås i att hitta ett företag som säger ”guld köpes” och som dessutom gör det till pris du är nöjd med. Att leta ett varv extra lönar sig.

Guld köpes till kampanjpris

De olika guldköparna erbjuder ofta ett kampanjpris, som till exempel kan ge dig extra bra betalt om du säljer guld av en särskilt hög karathalt eller skickar in ditt guld inom en viss tid. Du kan se det som en snabbhetspremie, men villkoren kan skilja sig åt och bör förstås kollas innan du väljer vilket företag som säger att guld köpes till bra pris med trovärdighet.

Guld köpes med trygg hantering

För att kunna säga guld köpes på ett trovärdigt sätt krävs också trygghet i försäljningen – från det att du nappar på erbjudandet om guld köpes, tills dess att du får betalt.

Guld köpes, ett praktiskt exempel

Du söker efter ”guld köpes” på internet och beställer hem ett s.k. guldbrev. Från bolaget som köper guld beställer du hem guldbrevet, vilket är kostnadsfritt och når din folkbokföringsadress oftast redan följande vardag. Guldbrevet innehåller instruktioner, samt en säkerhetspåse i vilken du placerar guldet som du vill sälja. Utöver detta så finns ett avtal som bekräftar att du ger guldköparen rätten att köpa ditt guld. Guldbrevet är en förfrankerad och rekommenderad försändelse, som är automatiskt försäkrad för ett värde upp till 100 000 kronor – förutsatt att du kan uppvisa kvittot. Detta är ett bra exempel på tillfällen när bolag köper guld med ansvar.

Guld köpes, men när kommer betalningen?

Du meddelas ditt guldpris samma dag som ditt guld har tagits emot, oftast inom 24 timmar. Därefter väljer du om du vill ha pengarna överförda till ditt konto eller om du hellre vill hämta ut dem per avi. Du får alltså dina pengar 24 timmar efter värderingen, oftast går redan inom några timmar. Det finns dock även guldhandlare som det kan ta flera dagar och veckor innan du får pengarna. Kontrollera därför alltid vad den guldköpare du väljer har för utbetlningstid. ”Snabbt utbetalning” kan ju betyda allt från 24t till 3 veckor beroende på vad den som skrivit detta anser vara ”snabbt”. Ring gärna och fråga och begär garantier.