Polistillstånd

Registrerad Guldhandlare hos Polisen

För att bedriva handel med begagnade varor såsom t.ex. guld krävs det att guldhandlarna har registrerat sig hos Polisen. Alla handlare på denna webbsida har det.Vi jämför endast guldhandlare som har det.

Polistillstånd vid guldhandel

För att bedriva handel med guld krävs det att din guldköpare har blivit registrerad av Polisen för att bedriva sådan verksamhet. Det finns många förpliktelser med detta. sälj guld till ett företag som registrerat sig hos Polisen så hjälper du Polisen att minimera häleririsken då Internetguldhandeln är väldigt lätt för Polisen att kontrollera till skillnad från internationella ”ligor” som åker runt i olika städer, annonserar i lokalpress och köper guld, ofta till skrattretande låga priser. Dessa företag kontrollerar oftast inte ens legitimationen och Polisen har lyckats stoppa ett antal sådana företag de senaste åren.

Anmäl oseriösa guldhandlare!

Om du får hem ett reklamutskick med guld köpes så bör du alltid kontrollera att guldhandlaren har ett polisregistreringsnummer. Det är tyvärr mycket vanligt med oseriösa småskurkar som åker runt och köper guld i städer, helt utan tillstånd. Om du tipsar Polisen om detta är de snabbt på plats och stoppar denna verksamhet. Kontrollera därför alltid med Polisen om den runtresande guldhandlaren har ett Polisregistreringsnummer och var på din vakt kring deras guldpris. Lockpriser förekommer allt för ofta!