Sälja Guld

Att sälja guld via guldköparna på nätet är numera mycket tryggt, enkelt och smidigt. Dessutom för du mycket bra betalt.

Välj rätt köpare när du vill sälja guld

Att sälja guld har aldrig varit så populärt. Guldkursen är hög och det finns en mängd företag som mer än gärna köper det av dig, inte minst här på internet. Mångfald är positivt för dig som vill sälja guld eftersom det ger stora möjligheter att jämföra och välja köpare. Men med mångfald kommer också utmaningen att välja rätt guldköpare. Och eftersom det handlar om att sälja guld är det förstås extra viktigt att allt går till precis som det ska.

Håll koll på guldkursen när du vill sälja guld

Det första du bör ha koll på när du går i sälja mitt guld tankar, är guldkursen. Hur hög guldkursen är styr hur bra betalt du får för ditt guld. Guldkursen varierar och bestäms i jämförelse med ett internationellt prisindex som baseras på tillgång och efterfrågan. Men guldkursen bestäms också av guldköparen som själv avgör hur stor andel vinst han eller hon anser vara rimlig. Många guldhandlare har kampanjpriser som ger dig en extra förmånlig guldkurs om du funderar vill/kan sälja ditt guld inom en viss tid, till exempel om du skickar guldet till köparen med vändande post. När du vill sälja guld kan snabbhet alltså betyda att du får bättre betalt och att försäljningssumman når dig fortare. Sälj guld så snabbt som möjligt är alltså ett tips om du vill få så mycket pengar som möjligt för det!

Sälja guld på säkert sätt

Men att sälja guld handlar inte bara om att välja den köpare som lockar med högst guldkurs. Att sälja guld ställer även höga krav på säkerheten. Många av guldköparna som handlar via internet gör det med Posten som transportmedel. För säkerhets skull bör du alltså förvissa dig om att:

  • Ditt guld sänds med Postens rekommenderade brev.
  • Försändelsen är försäkrad med upp till 100 000 kronor.

Att sälja guld ska kännas tryggt, inte orsaka fjärilar i magen.

Att sälja guld handlar om rätt värdering

Den som vill sälja guld bör vända sig till en guldköpare som kan göra en värdering enligt hantverkets alla regler. Först bestäms guldets renhet, vilket bestämmer karathalten. Detta sker ofta med en mängd olika hjälpmedel, till exempel skraptester, magneter och kungsvatten. Allt för att du ska få rätt guldpris när du vill sälja guld.

Att sälja guld handlar om rätt vikt

Nästa steg för att få ett bra pris när du vill sälja guld är att vända dig till en guldköpare som kan garantera att ditt guld vägs korrekt. Din guldköpare bör använda specialvågar som är tillverkade och finkalibrerade just för att väga guld. Kontrollera gärna på guldköparens hemsida hur vägningen sker – och om vågarna är EU-godkända och kontrolleras regelbundet av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Seriösa guldköpare anger detta.

Att sälja guld ger snabb betalning

De etablerade guldköparna tar oftast inte mer än 24 timmar på sig efter värdering innan de betalar ut dina pengar. Vanligtvis kan du välja om du vill få dem överförda till ditt bankkonto, eller om du vill hämta ut dem per avi. Har du en gång bestämt dig för att sälja guld så uppskattar du säkert att få pengar snabbt.